2012-05-31

„Atidaryta dėl mirtinų priežasčių“ arba kodėl Apple obuolys prakąstas


Savižudybių krautuvė / Jean Teulè
 
Kai neretai aplanko mintys, kad nespėsiu perskaityt visų norimų puikių knygų, siaubingas gailestis apima valandoms, praleistoms su visiškai beverte (man asmeniškai) knyga… Knyga, kuri buvo prancūzų rašytojo Jean Teulè sumanyta kaip pokštas po kelių rimtų romanų, skaitytojams turėjo sukelti šypsenas ir mirtį nuo juoko…. Nemiriau… Na, gal tiesiog nesuprantu juodojo jumoro…. Bet kokiu atveju – visiškai ne mano knyga. Ir vis galvoju – kodėl gi aš jos neužverčiau nebaigus skaityti?…
Pagal šią juodąją satyrą šiais metais (2012) bus rodomas animacinis filmas suaugusiems, kurio pristatymą pasižiūrėti galima čia.  Be to, šis filmas buvo pasirinktas kaip atidarymo filmas Annecy Tarptautiniame animacinių filmų festivalyje Prancūzijoje.
Iš knygos galiu pasakyti tiek, jog jei Adamsų šeimynėlė tūrėtų verslą, tai būtent tokią krautuvėlę! Na, ką gali žinoti, gal tiesa yra tame, jog kiekvienam poreikiui atsiranda jo įgyvendintojas, savo paslaugas besiūlantis asmuo… Gal visus žmonių poreikius reikia patenkinti… ir – ne bet kaip, o kaip ir kiekvieną paslaugą teikiant –  visur svarbu kokybė ir meilė savo darbui. Taipogi, knygoj išreikšta mintis, jog kiekvienas žmogus į pasaulį atėjo įvykdyti savo užduoties, atlikti tik jam skirtą vaidmenį, labai netikėtai atsiskleidžia pabaigoje... Ir dar – šiuo metu tikrai pritariu minčiai, jog norint kam nors sugadinti nuotaiką – reikia pasiūlyti (priversti) pasižiūrėti televizijos žinias! Deje, tai visiška tiesa pastaruoju metu… 

P.S. kodėl tas Apple obuolys prakąstas? 
Pakankamai išsamus paaiškinimas knygoje ;)

Keletas apnuodytų knygos minčių: 
Meilė, grožis – viskas žlunga, ir galop užmarštis įsimeta juos į savo krepšį ir atiduoda amžinybei.

Nebėra metų laikų, vaivorykštė sulaužyta, sniegas sulankstytas. 

Žmogumi tenka būti ilgai. Ilgai tenka visko atsižadėti. 

Jis tarytum oazė nemalonumų dykumoje.

Šį vakarą mėnulis sapnuoja tingiau. 

Na, rinkis… bet rinkis gerai, nes šiame stiklainyje tik kas antras saldainis mirtinas. Įstatymas reikalauja duoti vaikams šansą. 

[kodėl ištisas valandas plepi telefonu?] - Mano mama nesupranta, kiek laiko reikia apsirengti, susišukuoti, pasidažyti prieš išeinant. Amžinai nekiurksosiu prie veidrodžio, jei galiu paskambinti!

 - Kompiuterių išradėjas nusižudė keistu būdu. 1954 metų liepos septintą dieną jis pavilgė obuolį į cianido tirpalą ir padėjo ant stalelio. Tada jį nupiešė, o paskui suvalgė. […] Šnekama, kad Apple logotipas todėl ir vaizduoja prakąsta obuolį. Tai Alano Tiuringo obuolys.


[užrašas ant gamtos neteršiančio krepšio] Nenusisekė gyvenimas? Mes jums padėsime numirti!

Kai tvarkydavausi namuose, kampai patys tūrėdavo prisiartinti, jei norėdavo būti švarūs…

...aš visada sakau: mirštame tik kartą, tad tegul tai būna įsimintinas momentas. 

Žinau tik tiek, kad cianidas išdžiovina liežuvį ir sukelia nemalonų pojūtį. Todėl jį ruošdama pridedu mėtų lapų burnai atgaivinti.. Tai maži mūsų krautuvės privalumai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

papasakok ką manai...