2012-03-05

Pirmą kartą atverčiantiems knygą....:)

Kaip smagu, kai gyvenime pajauti/pagauni akimirką, kad kažką darai pirmą kartą. Jau lyg vaikystė ir labai už kalnų, jūrų marių, tačiau virpuliukas, kai kažką imiesi daryti, patiri pirmąjį kartą ar pagaliau pasiryžti kažkam, kam labai ilgai kaupeisi,  apima tooooks smagus! Aš šiemet pirmąjį kartą prisiruošiau aplankyti knygų mugę J J  Įspūdžiai vis dar niekaip nesusidėlioja popieriuje. Džiaugiuosi žmonėmis, kurie nuoširdžiai tiki savo darbu, kurie suderino darbą su pašaukimu, kuriems darbas neatsiejamas nuo malonumo, kurie tiki savo puoselėjamomis vertybėmis, bei patys kuria vertybes, kurie sėkmingai sugebėjo perduoti savo patirtį kolegoms, bei kitiems besidomintiems, smalsaujantiems. Ir tikiu, jog  ir toliau kurs-mąstys-ir įgyvendins bei kitiems pa(si)rodys. Tai malonūs įspūdžiai iš aplankyto kolegių surengto renginio.

Tęsiant temą apie tai, kai kažką darome pirmąjį kartą, „užkliuvau“ už vaizdelio, kuriame vienuoliui (?) didžiulį sutrikimą ir nerimą kelia priešais jį gulinti užversta knyga. Jei yra tokių, kurie dar nėra atsivertę knygos, kurie šiame technologijų, elektroninių knygų ir pan. amžiuje dar nėra atvertę ar niekaip nesiryžta atversti „popierinės“ knygos (kad jos turinys neišsilakstytų), vaizdinė „instrukcija“ štai čia:  


Kodėl apskritai atsiverčiam knygą?
Kad galėtume:
džiaugsmą, malonumą patirti;
liūdesį prablaškyti;
protą suaktyvinti, smegenų ląstelėms neleisti snausti;
atsipalaiduoti;
patenkinti smalsumą arba atvirkščiai -  jį sužadinti;
laiką praleisti, bet jo neprarasti;
pasvajoti; sužinoti; išmokti;
pabėgti nuo vienatvės, ar ją susikurti, joje pabūti;
pagyti, arba – atvirkščiai susirgti (pvz. skaitymo manija J );
vakarą praleisti, tačiau rytą sutikti vis dar su knyga, ar net – knygoje (mintimis, jausmais, emocijomis, ...);
save pažinti, aplinkinius suprasti;
pakeliauti;
prasiblaškyti;
atrasti laiko sau;
... ... kad aplankytūm rojų, kad ir kur ir kokį jį įsivaizduoji....


Bemaž visi aplinkoje naudojami dalykai (prietaisai, priemonės ir t. t.) turi savas vartojimo-naudojimo instrukcijas. Pasirodo, tokias instrukcijas turi ir knygos! J




                                                                                       Naujų potyrių ir neištirtų knygų puslapių visiems...:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

papasakok ką manai...