2012-04-21

Siuzanos dienoraštis Nikolui / James Patterson

Tobulas gyvenimas;
tobuli jausmai;
tobula moteris sutiko sau tobulą vyrą...
Per gerai, kad visą tai būtų tiesa...
Tik patvirtinta nuomonė, jog: jei jautiesi tobulai gerai – nepergyvenk, tai – laikina....

Ar smalsumas mus visada pražudo?
Ar geriau pasirinktume nežinojimą ir tolimesnį „tobulo“ gyvenimo prisiminimą nedarkydami jo visai netobulomis realaus gyvenimo akimirkomis, tiesomis?

Kažkodėl skaitant šią saldžią, per skausmingą patirtį pateikiamą meilės istoriją, mintyse užkliuvau už scenos iš filmo "Seksas ir miestas": vieta, kai ilgai negalėjusi susilaukti kūdikio herojė, sako: "Turiu viską, apie ką esu svajojusi. Niekas negauna to, ko trokšta. [...] Be abejonės, nutiks ir man kažkas blogo."
Čia kaip ir tikro džiaugsmo nepažinsime, jei nežinom kas yra tikras skausmas ir pan....
Liūdna ir kartais labai skaudu, kad gyvendami viskam turime pajusti savo kailiu atsvarą: didelį džiaugsmą išblaško nelaimės ar liūdesys, sielvartą išgydo naujai patirta meilė, tiesą užgožią klasta, gimimą - mirtis, saulę būtinai pakeis tamsą, o vasarą ilgėsimės žiemos....

Citatos:
"Dienoraštis papasakojo jai šį tą, ką jai reikėjo žinoti, bet kartu atskleidė ir gilias skausmingas paslaptis, kurių jai galbūt geriau nežinoti." 

".... „keistas“! Tai vienintelis žodis, kuris kartais tinka apibūdinti gyvenimą. Tiesiog keisčiausiai keistas." 

"Dviejų žmonių meilė gali trukti ilgai, jei tie du žmonės myli patys save ir nori dovanoti meilę vienas kitam." 

"Gyvenimas – tikras stebuklas, mažų stebuklų virtinė. Jis tikrai toks, jei išmokti  žvelgti iš tinkamos perspektyvos." 

„Gyvenimas - tai žaidimas, kuriame tu žongliruoji penkiais kamuoliukais. Tie kamuoliukai - tai darbas, šeima, sveikata, draugai ir principai. Tu neleidi nė vienam iš jų nukristi. Bet vieną gražią dieną pagaliau supranti, kad darbas - kaip guminis kamuoliukas. Jei leisi jam nukristi - jis atšoks. Kiti keturi kamuoliukai - šeima, sveikata, draugai ir principai - stikliniai. Jei leisi nukristi nors vienam iš jų, jis bus nebepataisomai sugadintas, įskeltas, o gal net ir sudaužytas. Tik iš tiesų supratus šį pamokymą apie penkis kamuoliukus, gyvenime atsiras šiokia tokia pusiausvyra."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

papasakok ką manai...